Expo i cicle de debats «Transiciones. Hormonas en el cruce entre el arte y la ciencia»

dijous
04
11:00h
Octubre 2018
Data de finalització: diumenge, 28/10/2018 - 20:00

 
«Transicions» és una mostra de videoart que aplega peces audiovisuals de catorze artistes i col·lectius que treballen temes vinculats amb les hormones. Planteja preguntes clau al voltant de com la societat regula la identitat de gènere i hi influeix, i examina de quina manera els avenços de la medicina han impactat en la nostra vida. La podreu visitar del 4 al 28 d'octubre, de dimarts a diumenge, al CCCB. 

Alguns dels artistes aporten una visió personal sobre els canvis experimentats amb l’ús de les hormones que ajuden el seu cos a concordar amb la seva identitat de gènere i porten l’espectador pel viatge emocional que això suposa. D’altres mostren els efectes de l’ús d’hormones en les emocions, les sensacions i el desig sexual. A més a més, es fa una reflexió sobre la medicalització del cos de la dona a la societat contemporània mitjançant l’ús d’hormones en àmbits com el control de la natalitat, la menopausa i l’envelliment.

«Transicions. Hormones en la cruïlla de l’art i la ciència» és un projecte desenvolupat i dirigit per Chiara Beccalossi (Universitat de Lincoln). 


Cicle de debats «Transicions» i seminari internacional

En paral·lel, el CCCB presenta el cicle de debats «Transicions» amb un diàleg entre els artistes i activistes trans Fox & Owl i Diego Marchante moderat per la investigadora Chiara Beccalossi, una conversa entre el sociòleg i activista Miquel Missé i la biòloga i investigadora en gènere i diversitat Sam Fernández, i una conferència del filòsof i activista Paul B.Preciado. Del 4 al 6 d'octubre també acull el Seminari Internacional «Sexologia i desenvolupament: exploració sobre la història global de les ciències sexuals». 


Trobareu tota la informació aquí.