Es presenta en societat l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC)

Una nova entitat formada per científics que volen trencar la barrera entre ciència i societat i que té per objectiu acostar la feina que es fa als laboratoris a tota la ciutadania i conscienciar sobre els beneficis de la recerca científica per a la societat. L’ACDIC entén la ciència com a part de la cultura, vol divulgar-la a través de nous formats i complementar la tasca que realitzen altres entitats ja existents.

Salvador Macip, metge, escriptor, divulgador i investigador que actualment dirigeix el laboratori de mecanismes del càncer i l'envelliment a la Universitat de Leicester, presideix la nova entitat que acaba de signar un acord de vinculació amb l'Institut d'Estudis Catalans. Macip vol aconseguir «que molts més científics facin divulgació» i vol «aprofitar les eines de les arts i les humanitats per explicar la ciència millor».

El primer acte visible de l'ACDIC serà l'organització, el 28 d'octubre a Figueres, de Science needs you! (“la ciència et necessita”), un nou format de divulgació que combinarà diferents disciplines artístiques (dansa, teatre, fotografia...) per mostrar les fronteres de la biomedicina. La intenció és que la jornada es pugui veure més endavant en altres punts del territori català.


Font: ACDIC

1
Etiquetes:
Associacions