Es convoca el Premi Consell Social de la URV a l’Impacte Social de la Recerca


El Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili URV convoca per segona vegada consecutiva aquest premi, que distingeix les millors experiències en la definició, anàlisi i aportació d’evidències de l’impacte, o potencial impacte, social de la recerca realitzada a la Universitat. Són candidats els grups de recerca presents al mapa de grups de la URV, els centres de recerca propis de la Universitat i els instituts de recerca i institucions sanitàries que hi estan adscrits o vinculats.

El premi es convoca en dues modalitats:

Modalitat 1. Impacte social de la recerca ex ante (predicció de l’impacte social). 
Modalitat 2. Impacte social de la recerca ex post (evidències de l’impacte social).

I tres àmbits:

1. Ciències socials i humanitats
2. Ciències experimentals, enginyeria i arquitectura
3. Ciències de la salut i de la vida


Les expressions d’interès es poden formular fins al dia 28 de febrer i les propostes, del 3 d’abril al 2 de maig. S’estableixen sis premis de 4.000 euros, fins a una dotació total de 24.000 euros, distribuïts entre les dues modalitats.


En la primera edició, el Consell Social de la URV va premiar sis projectes i en total, s’hi van presentar 28 propostes. Els projectes premiats van ser:  “Empreses i Drets Humans” del grup Territori, Ciutadania i Sostenibilitat, “El pliopleistocè del Camp dels Ninots i la depressió prelitoral: evolució paleoclimàtica, dispersions faunístiques i humanes”, del grup de recerca Autoecologia Humana del Quaternari de l’IPHES; “Materials biomimètics intel·ligents” del grup de recerca Meteor; “Detecció i anàlisi del càncer de mama mitjançant visió per computador”, del grup de recerca Robòtica i Visió Intel·ligents; “Cronicitat i els cuidador@s familiars: salut mental positiva, resolució de problemes i e-Health (web 2.0 i APP)”, del grup de recerca Caringcf-Infermeria Avançada; i l’“Eina per la presa de decisions davant de la possible reconstrucció postmastectomia en el càncer de mama”, del Grup de Recerca en Medicina Aplicada de l’Hospital Joan XXIII.


Més informació sobre la convocatòria aquí
 

Font: URV