L’Observatori PerCientEx presenta una base de dades amb exemples de periodisme científic de qualitat


El passat 22 de febrer va tenir lloc a CosmoCaixa Barcelona la Primera Jornada de l'Observatori PerCientEx sobre periodisme científic d'excel·lència. En el marc de la jornada s’hi va presentar una base de dades amb 56 exemples de periodisme de qualitat en matèria de ciència, tecnologia, salut i medi ambient publicats entre 2015 i 2017 a l’estat espanyol i a Llatinoamèrica. La jornada va comptar amb la participació de sis periodistes de referència (Fabiola Torres, Esther Marín, Jesús Méndez, Ángela Bernardo, Angelo Attanasio, Laura Aragó) que van presentar els seus treballs i van debatre sobre innovació en el periodisme científic en època de crisi i postveritat.
 

Van obrir la jornada Michele Catanzaro, periodista científic i director del proyecto PerCientEx, Lluís Noguera, director de CosmoCaixa i Raül Toran, president de la ACCC.

La base de dades és el principal resultat de l’Observatori PerCientEx, una iniciativa de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i que compta amb el suport de l’Obra Social La Caixa.
 

Podeu llegir una crònica de la Primera Jornada de l’Observatori PerCientEx aquí.

Podeu consultar la base de dades amb els articles seleccionats per l’Observatorio PerCientEx aquí .


Font: PerCientEx