¿Quins temes s'haurien d'abordar d'una manera científica en el Congrés i en el Senat?


La iniciativa #CienciaenelParlamento obre la primera convocatòria per identificar temes a debatre i les persones per desenvolupar el primer esdeveniment de #CienciaenelParlamento que tindrà lloc a finals de 2018. Aquesta convocatòria restarà oberta fins l'1 d'abril de 2018. Es tracta d'una convocatòria oberta a tota la societat que vol identificar temes de rellevància social amb suficient evidència científica i puguin ser d'utilitat per al disseny de la gestió pública. El projecte #CienciaenelParlamento és una iniciativa ciutadana independent que preten que la ciència i el coneixement científic siguin cada vegada més importants en la formulació de propostes polítiques.


#CienciaenelParlamento promou una política propera a la ciència i potencia una activitat científica centrada en les necessitats de la societat. I assenyala que, per assolir aquest objectiu, és important que els responsables polítics i el sector de la ciència, la tecnologia i la innovació a l'estat espanyol mantinguin contactes regulars que permetin l'ús dels mètodes i coneixements científics d'una manera efectiva per a la presa de decisions polítiques fonamentades.

El principal impulsor de #CienciaenelParlamento és l'investigador del Centro de Investigación Biomédica en Red en enfermedades Cardiovasculares (CIBERCV), Andreu Climent, compta amb el suport de més de 70 organitzacions i institucions i ja ha estat presentada a la Mesa del Congreso.


Podeu omplir el formulari de temes a debatre aquí.

Més informació sobre la iniciativa #CienciaenelParlamento aquí.
 

Font: #CienciaenelParlamento