Arrenca la 6a edició d’Illustraciencia


El Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) i l´Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) convoquen la sisena edició del Premi Internacional d’Il·lustració Científica i de Natura, Illustraciencia. D’aquest certamen sortiran les 40 obres relacionades amb la ciència i la naturalesa que seran exposades en el museu d'octubre a desembre de 2018. El termini per a la presentació d'obres finalitza el 20 de juny de 2018.


El premi, que va sorgir en 2009 amb la intenció de recolzar, premiar i divulgar el treball dels professionals de la il·lustració científica i naturalista, tornarà a reunir les il·lustracions dels participants, realitzades entre 2017 i 2018. L’objectiu és crear una mostra itinerant que s’inaugurarà en el MNCN i recorrerà altres museus i espais culturals acostant la ciència a la societat. També es crearà un catàleg virtual de l’exposició i s’organitzaran cursos, tallers i activitats paral·leles. Cada categoria, il·lustració científica i naturalista, rebrà un premi de 600 euros. Una de les propostes serà triada com la guanyadora de la votació del públic i rebrà un diploma acreditatiu.


Les obres proposades poden enviar-se des del 23 d’abril al 20 de juny de 2018 a través de la pàgina web de Illustraciencia. El jurat seleccionarà, a més, 40 obres que es publicaran a la web el 16 de juliol, data en la qual començaran les votacions del públic, que duraran fins al dia 23 del mateix mes. Els dos guanyadors s’anunciaran el 24 de juliol.


El certamen compta amb el finançament del Ministeri d´Economia, Indústria i Competitivitat (MINECO) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia (FECYT) a través de la seva convocatòria d’ajudes per al foment de la cultura científica i de la innovació. 


Bases i tota la informació sobre la convocatòria aquí.


Font: Illustraciencia