Pla Clima 2018-2030 de la ciutat de Barcelona


L’article del Jesús Méndez que acabem de llegir fa referència a algunes de les accions que les ciutats poden fer per lluitar contra la contaminació. Com a exemple de visió estratègica a nivell local, recuperem el Pla Clima (2018-2030) de la ciutat de Barcelona per fer front al canvi climàtic i que es va presentar el passat 24 d'abril, fa només dues setmanes. El Pla Clima és un programa estratègic que neix de la necessitat de lluitar i adaptar-nos al canvi climàtic i que beu del Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat (2012-2022) i del Compromís de Barcelona pel Clima, pacte previ entre entitats de la Xarxa Barcelona+Sostenible i l’Ajuntament que estableix dos objectius de gran importància de cara al 2030: reduir un 40% el nivell d’emissions de CO2 equivalent per càpita respecte el 2005 i incrementar el verd urbà 1m2 per cada habitant. 


El Pla Clima es divideix en 4 eixos estratègics diferents: la mitigació (reducció de la contaminació), l’adaptació i resiliència (preparació per un clima diferent a l’actual), la justícia climàtica (garantir els drets de les persones més vulnerables) i l’impuls a l’acció ciutadana (donar suport als projectes de la ciutadania i de les organitzacions).


Pla Clima 2018-2030

Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat


Us recordem també que el proper 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i se celebra la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible. Podeu obtenir més informació sobre les activitats que s’hi celebraran aquí.



Font: Barcelona + Sostenible