Quines són les editorials acadèmiques més prestigioses a l’estat espanyol?


Si voleu saber quines són les editorials acadèmiques més prestigioses segons l’opinió de més de 600 representants de la comunitat científica podeu consultar l’«Estudio cualitativo de las Editoriales Académicas: la percepción de la comunidad científica española» del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i que identifica avalua les editorials espanyoles que publiquen llibres acadèmics en funció del seu perfil, qualitat i característiques.

L’informe, elaborat CSIC en col·laboració amb la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), ha volgut conèixer l’opinió i valoració de la comunitat científica sobre les editorials acadèmiques tant de les disciplines de Ciència, Tecnologia i Medicina com d’Humanitats i Ciències Socials. Tirant Lo Blanch i McGraw-Hill Interamericana de España, han estat les editorials acadèmiques considerades com a més prestigioses en opinió dels catedràtics i catedràtiques enquestats.

Segons l'estudi, la diversitat i l'especialització de les editorials acadèmiques permet que es publiquin investigacions que no serien publicades per editorials multinacionals amb seu en altres països. Els acadèmics valoren principalment la qualitat de les obres publicades i no el posicionament del segell editorial en el mercat. Això fa que entre les cent editorials considerades com a més prestigioses per la comunitat científica hi hagi editorials que pertanyen a grans grups i d'altres independents, comercials, universitàries i institucionals.

A l'hora de valorar la qualitat científica dels llibres publicats, els científics destaquen la trajectòria i el fons editorial, l'especialització de l'editorial, el seu rigor a l'hora de seleccionar les obres o l'aval científic que representen els editors i/o directors de la col·lecció.


PDF «Estudio cualitativo de las Editoriales Académicas: la percepción de la comunidad científica española»