Un portal identifica els clústers més innovadors en Indústria 4.0


El nou portal Bond Spain Clúster, impulsat pel Ministeri d’Economia i Empresa,  identifica des d’aquest mes de maig els principals clústers espanyols d’empreses innovadores en diversos sectors digitals i industrials, una iniciativa que pretén acostar la innovació a les pimes i fomentar la competitivitat, a través de la innovació de proximitat amb tecnologies facilitadores de l’anomenada Indústria 4.0.


El mapa, que s’ha creat en col·laboració amb l’equip de consultoria tecnològica del centre tecnològic Eurecat (amb segell Tecnio), ofereix un catàleg de capacitats i de serveis de les Agrupacions Empresarials Innovadores, que permet consultar la ubicació i els serveis de cada clúster i filtrar per sector, àmbit geogràfic o servei.


L’objectiu del mapa és que les petites i mitjanes empreses “puguin veure a primer cop d’ull els actors més rellevants d’innovació en el seu sector a nivell geogràfic”.


El principal punt en comú dels actors identificats és l’ús de tecnologies i estratègies d’Indústria 4.0, que passen per la digitalització dels processos de producció i l’ús de tecnologies com la robòtica col·laborativa o l’Internet de les Coses per augmentar la competitivitat industrial.


Podeu accedir al Bond Spain Cluster. Agrupaciones Empresariales Innovadoras. Mapa de capacidades y servicios des d’aquí.


Font: Eurecat!