'Evidence synthesis' un programa de la Royal Society per una política basada en l'evidència


Aquest programa conjunt de la Royal Society i de la Academy of Medical Sciences explica com elaborar informes de síntesi rigorosos, concisos i imparcials per informar els debats i les decisions sobre qüestions específiques. Segons els responsables del projecte 'Evidence synthesis', uns bons informes de síntesi amb evidències procedents de diverses fonts i disciplines per informar els debats i les decisions sobre qüestions específiques és una de les contribucions més valuoses que la comunitat científica por aportar als polítics.


I afegeixen que, malgrat hi ha exemples de bones pràctiques, encara hi ha reptes a superar en els processos d’elaboració d’aquests informes de síntesi. Un, per exemple, es la manca de comunicació i entesa entre polítics i investigadors que pot crear desconnexions no desitjades entre les qüestions que els polítics demanen i la recerca que pot proporcionar la informació.


L'informe proposa un conjunt de principis que defineixen les característiques fonamentals d'una bona síntesi per informar sobre la formulació de polítiques.


Finalment planteja alguns canvis tant en l’àmbit de la investigació com en el de la política per afavorir i millorar els processos d’elaboració d’informes de síntesi.


L'informe recull les discussions de dues reunions organitzades per la Royal Society i l'Academy of Medical Sciences en 2017, i aprofundeix en l'experiència de diverses disciplines com la medicina, les ciències naturals, les ciències socials i el desenvolupament internacional.


Trobareu  l’informe, així com més informació i articles sobre el tema aquí.
 

Font: The Royal Society