Videojoc on els jugadors lideren un grup humà que viu a la Sierra de Atapuerca


Com vivien els nostres avantpassats fa un milió d'anys? Quin paisatge els acollia? Eren molts semblants a la nostra pròpia espècie? Aquestes preguntes són el punt de partida de «Ancestors: Historias de Atapuerca», un videojoc per a dispositius Android i iOS en el qual els jugadors lideren un grup humà que viu a la Sierra de Atapuerca (Burgos). Cada nivell del joc és una història sobre els nostres avantpassats que una anciana explica a un clan d'Homo Sapiens a la nit al costat del foc. En cadascuna d'aquestes històries el jugador coneixerà a herois, experimentarà llegendes i explorarà mites sobre l'origen de la nostra espècie.


Trailer del videojoc

See video


Ancestors és part del projecte ATAEVE: una innovadora iniciativa de divulgació en Humanitats Digitals que compta amb el suport de la Fundació BBVA i liderada pel grup d'investigació DIDPATRI - Universitat de Barcelona, ​​amb el professor Xavier Hernández al capdavant. La missió d'ATAEVE és promocionar l'ús de videojocs com a eines didàctiques que permeten al jugador experimentar el passat a través de la simulació computacional.


Ancestors està disponible gratuïtament per a dispositius portàtils i s’ofereix en castellà i anglès. El joc ha estat desenvolupat per Murphy's Toast Games, un estudi independent que crea experiències lúdiques transformatives per promoure el pensament científic i la curiositat sobre el nostre passat.
 

Trobareu més informació i descàrrega gratuïta del videojoc aquí.
 

Font: Iphes (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social)