Biennal de pensament. Ciutat Oberta

dilluns
15
00:00h
Octubre 2018
Data de finalització: diumenge, 21/10/2018 - 00:00


El món canvia, les ciutats es transformen. La Biennal de Pensament Ciutat Oberta que neix aquest 2018 se situa en aquest escenari i vol connectar el debat sobre el paper de les ciutats d’avui amb els grans reptes de la societat contemporània. Les ciutats constitueixen els principals escenaris de les múltiples transformacions que marquen el nostre canvi d’època. Punts de trobada que acumulen diversitats, oportunitats, capacitat d’innovació i de creativitat, però també conflictes i exclusions, les ciutats han de resoldre des de la proximitat qüestions pròpies d’un món globalitzat. És per això que el propòsit d’aquesta Biennal és debatre de quina manera les ciutats poden participar per solucionar els reptes globals que marcaran les properes dècades i que avui es plantegen en un marc d’incertesa i d’experimentació constant.

Aquesta Biennal és també una celebració. De la riquesa humana de les ciutats; de la multiplicitat de vides, històries i mons que les configuren; de la seva capacitat per ser espai d’acollida i de refugi; de la seva força transformadora i creativa. Una celebració de la ciutat com a espai de llibertat, de pensament i d’acció, i a la vegada, com l’espai on teixir noves i velles pertinences.

La Biennal de Pensament convoca gent d’aquí i d’arreu del món del 15 al 21 d’octubre per ajudar a pensar i debatre sobre totes aquestes qüestions. A les places, als mercats i als barris de la ciutat. A les biblioteques i els centres cívics. En tots aquells espais on la nostra ciutat és àgora. Perquè l’objectiu de la Biennal és obrir el debat sobre les ciutats que volem i necessitem, amb mirades plurals i la participació de tothom.

La Biennal de Pensament és una setmana de reflexions, preguntes i experiències. Una festa de les idees.

La Biennal és un projecte impulsat per l'Ajuntament de Barcelona que compta amb la participació de múltiples agents i entitats de la ciutat. 


Trobareu tota la informació aquí.