Calendari

divendres
20
00:00h
Juliol 2018

Robots. Els humans i les màquines


L'exposició 'Robots. Els humans i les màquines' que es podrà visitar fins el 13 de gener del 2019 al CosmoCaixa explica una història que va començar fa molt de temps. Des que els nostres avantpassats van fabricar les primeres eines lítiques, els humans hem anat desenvolupat màquines de tota mena que ens han permès dur a terme tasques abans impensables. I des de fa temps, una idea ens ronda: crear un ésser humà artificial, un somni que sempre ha captivat la nostra imaginació.
 

Avui, les màquines ens envolten i fins i tot són dins nostre. Ens arribarem a fusionar mai amb elles? Serem cíborgs en el futur? Compartirem el món amb robots que s'assemblin a nosaltres en el més mínim detall? Més que predir què passarà exactament, l'exposició 'Robots. Els humans i les màquines' reflexiona sobre una emocionant relació que no sabem fins on arribarà.

divendres
20
21:30h
Juliol 2018

Vine a gaudir de la Lluna, Venus, Júpiter i Saturn (Olivella)


L'activitat, de dues hores de durada, es divideix en tres parts: 1) Sessió de Planetari: Dins del Planetari es fa de nit, notem el moviment aparent del cel que ens ajuda a orientar-nos, identifiquem estrelles brillants, coneixem constel·lacions, reconeixem planetes... Sense adonar-nos ens passarà tota una nit. 2) Petita xerrada: Aprendrem a orientar-nos i a utilitzar una carta celeste. Cadascú rebrà una carta celeste. 3) Observació: Si el temps ho permet, la sessió s'acabarà pujant a la cúpula de l'observatori per mirar amb el telescopi algun astre visible aquella nit i amb l'observació del cel a ull nu a l'exterior de l'observatori. En cas contrari, es pujarà a la sala de control per a gaudir d'imatges i vídeos gravats de diferents astres.

dimecres
25
21:30h
Juliol 2018

Museum Quiz Summer Tour (Barcelona)


El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), el Museu Marítim (MM), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona (NAT-MCNB), ens tornem a unir aquest estiu per presentar la 2a edició d’aquesta divertida activitat que consisteix en un trivial per equips. Enguany, es jugarà consecutivament a cada un dels cinc museus, tots els dimecres a la nit, del 27 de juny fins al 25 de juliol. 

dilluns
16
00:00h
Juliol 2018

ArqueUB per a estudiants preuniversitaris


La Universitat de Barcelona ofereix estades a joves que hagin cursat quart d’ESO o primer de batxillerat i que vulguin conèixer en primera persona el món de l’arqueologia. L’activitat es duu a terme al camp experimental del campus d’Humanitats de la UB, al barri del Raval. Els joves hauran de treballar amb estudiants universitaris de grau, que els guiaran en la seva feina. D’aquesta manera, podran participar en tasques reals que es fan en un camp de treball.

dimecres
18
18:15h
Juliol 2018

SciDFTalks: Science Diplomacy (Barcelona)


Scientists Dating Forum is glad to welcome you to our next special SciDFTalks about Science Diplomacy, with high-profile speakers, joining us from all Europe: Wednesday, 18th July 2018 (18.15h), at the Residencia de Investigadores.

The aim of this event is to introduce the field of Science Diplomacy and hear how it is implemented internationally, in Europe, Spain and in the region of Catalonia.

dilluns
02
17:00h
Juliol 2018

When science meets art (Barcelona)


Presenting IRB Barcelona’s Artist in Residence programme.

dilluns
02
12:00h
Juliol 2018

Taula rodona Dones Tech


Els dies 26 i 27 d'octubre se celebrarà a Castelldefels el 5è Congrès de les dones del Baix Llobregat i amb motiu d'aquest esdeveniment diferents municipis han organitzat activitats a subseus, és el cas de Dones Tech a Castelldefels una iniciativa en la que expertes de diferents institucions del Parc Mediterrani i la Tecnologia i la UPC ens expliquen des d'una perspectiva global la problemàtica que influeix  en la presència de les dones en vocacions i ocupacions relacionades amb la ciència i la tecnologia. Per debatre sobre aquesta qüestió, el proper 2 de juliol tindrà lloc una taula rodona al Campus del Baix Llobregat, que comptarà amb la presència d'Amparo Tomé, especialista en coeducació, Milena Orlandini, de Tinkerers Fab Lab i Lourdes Reig, professora de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB).

 

dilluns
02
09:30h
Juliol 2018

Jornada Medes 2018 «La información sobre medicina y salud que llega a la sociedad» (Madrid)


La comunicación eficaz es fundamental para lograr el objetivo de mejorar la salud de las personas y sus perspectivas de futuro. Por ello, divulgadores y profesionales sanitarios y de la información especializada en salud poseen una responsabilidad añadida, más allá de la estricta transmisión del conocimiento, que viene generada por el extraordinario impacto que tienen estos temas en la ciudadanía y las expectativas que generan. Así, esta 13ª Jornada MEDES-MEDicina en ESpañol pretende generar un espacio de actualización, debate y reflexión acerca de la información sobre medicina y salud que llega a la sociedad; sobre su calidad, pertinencia, rigor y fiabilidad; así como la claridad y precisión del lenguaje que la transporta.   

dijous
05
09:00h
Juliol 2018

International Science Day (Paris)


The founding of the International Science Council will be celebrated with a Science Day featuring leading scientists showcasing the range of issues the new organization will be working on.

dijous
05
09:00h
Juliol 2018

Jornada de formació per a docents «Univers Internet: El poder dels algoritmes»


Com poden els algoritmes, amb la seva suposada neutralitat matemàtica, perpetuar i amplificar les desigualtats socials existents? Presentem la nova unitat didàctica del projecte Univers Internet: «El poder dels algoritmes». Participa: David Casacuberta, Joana Moll, Ramin Soleymani i Júlia Coromina