Barcelona

divendres
20
00:00h
Juliol 2018

Robots. Els humans i les màquines


L'exposició 'Robots. Els humans i les màquines' que es podrà visitar fins el 13 de gener del 2019 al CosmoCaixa explica una història que va començar fa molt de temps. Des que els nostres avantpassats van fabricar les primeres eines lítiques, els humans hem anat desenvolupat màquines de tota mena que ens han permès dur a terme tasques abans impensables. I des de fa temps, una idea ens ronda: crear un ésser humà artificial, un somni que sempre ha captivat la nostra imaginació.
 

Avui, les màquines ens envolten i fins i tot són dins nostre. Ens arribarem a fusionar mai amb elles? Serem cíborgs en el futur? Compartirem el món amb robots que s'assemblin a nosaltres en el més mínim detall? Més que predir què passarà exactament, l'exposició 'Robots. Els humans i les màquines' reflexiona sobre una emocionant relació que no sabem fins on arribarà.

dimecres
18
18:15h
Juliol 2018

SciDFTalks: Science Diplomacy (Barcelona)


Scientists Dating Forum is glad to welcome you to our next special SciDFTalks about Science Diplomacy, with high-profile speakers, joining us from all Europe: Wednesday, 18th July 2018 (18.15h), at the Residencia de Investigadores.

The aim of this event is to introduce the field of Science Diplomacy and hear how it is implemented internationally, in Europe, Spain and in the region of Catalonia.

dilluns
02
17:00h
Juliol 2018

When science meets art (Barcelona)


Presenting IRB Barcelona’s Artist in Residence programme.

dijous
05
09:00h
Juliol 2018

Jornada de formació per a docents «Univers Internet: El poder dels algoritmes»


Com poden els algoritmes, amb la seva suposada neutralitat matemàtica, perpetuar i amplificar les desigualtats socials existents? Presentem la nova unitat didàctica del projecte Univers Internet: «El poder dels algoritmes». Participa: David Casacuberta, Joana Moll, Ramin Soleymani i Júlia Coromina

divendres
06
00:00h
Juliol 2018

Espectáculo de Monólogos científicos (Barcelona)


Big Van es un espectáculo vivo, científico y gamberro; pero sobre todo divertido. Tras curtirse durante años en las artes escénicas, estos científicos decidieron salir de sus cuevas. Impulsados por la risa de más de 100.000 espectadores, hoy recorren el mundo reinventando la divulgación científica y gritando a los cuatro vientos: Frikis del mundo… ¡No estáis solos!

dimecres
11
19:30h
Juliol 2018

Tercera Nit de la Biologia (Barcelona)


Iniciativa per a celebrar els avenços assolits durant l’any en curs pels professionals i estudiosos de les ciències biològiques del territori de parla catalana. Durant l’acte es lliuraran els Premis de la Societat Catalana de Biologia, que guardonen les persones o institucions que més han contribuït al desenvolupament i la difusió de les ciències biològiques dins el territori de parla catalana durant el darrer any, agrupats en cinc categories: premi a la trajectòria professional, a l’article científic, a la divulgació, al jove investigador i al millor treball de recerca de batxillerat.
 

dimecres
27
09:00h
Juny 2018

2018 BIST Conference. Growing together, advancing science


The 2018 BIST Conference is a scientific meeting gathering the BIST research community to showcase and discuss the science carried out at the BIST centres and to offer a space for researchers to meet, get to know each other’s science, and spark new collaborations.

dijous
28
10:00h
Juny 2018

Jornada fenològica: Observem el canvi climàtic seguint els ritmes de la natura


L’estudi dels ritmes de la natura permet avaluar els efectes del canvi climàtic sobre els éssers vius. Els ritmes de la natura es poden seguir a gran escala amb sensors automàtics (fent servir, per exemple, satèl·lits o drons). Tot i això, les dades que recullen persones expertes o voluntàries sobre els canvis en els ritmes biològics d’espècies seleccionades és encara la font d’informació més útil i més utilitzada. En tots els casos, per demostrar que el canvi climàtic està alterant el ritme de la natura calen sèries de dades llargues, homogènies, validades i ben repartides arreu del territori. Com fem front a aquest repte? Aquesta és la qüestió que es vol abordar durant la jornada. Com la ciutadania pot contribuir a ampliar la cobertura d’aquestes observacions i ajudar a l’estudi dels efectes del canvi climàtic sobre els organismes i els ecosistemes.
dilluns
18
18:00h
Juny 2018

L’excel·lència en la recerca, reptes immediats (Barcelona)


Presentació de l’«Informe SOMMa : accions necessàries per salvaguardar la competitivitat de la ciència» a càrrec de la Sra. Bruna Vives, gerent del Centre de Regulació Genòmica. A continuació tindrà lloc una taula rodona moderada pel Dr. Jordi Camí, director general Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i Fundació Pasqual Maragall, i que comptarà amb la participació dels ponents: Josep Samitier, president ACER, Antoni Plasencia, director ISGlobal, Bonaventura Clotet, cap de Servei d’Infeccioses i director de l’IrsiCaixa. Opinions sobre l’informe SOMMa.

dijous
21
09:00h
Juny 2018

Trobada «25 anys de l'Anella Científica: reptes de present i preguntes de futur» (Barcelona)


Coincidint amb el seu 25è aniversari, l'Anella Científica es prepara per a la seva cinquena renovació tecnològica que farà especial èmfasi en facilitar la redundància i l'ampliació dels cabals per satisfer les futures necessitats de les institucions connectades. Des de la seva creació l'any 1993, l'Anella Científica ha viscut quatre renovacions tecnològiques. De l'inicial DQDB, l'any 1998 va passar a ATM i, des del 2003, es basa en tecnologia Gigabit Ethernet amb diferents cabals. Va tornar a renovar-se el 2008 incorporant noves funcionalitats, més fiabilitat, redundància i flexibilitat.

La darrera renovació, el 2013, va centrar-se en la seva capacitat per oferir serveis que permetessin els usuaris emprendre nous projectes i treure el màxim profit de l'ús d'aquesta xarxa. En aquesta edició de la TAC es pretén, d'una banda, mostrar diferents experiències d'ús rellevants relacionades amb l'Anella Científica i els seus serveis durant els seus 25 anys d'història. I, d'altra banda, debatre els reptes i les necessitats futures als quals haurà de fer front la nova Anella Científica en els propers anys.