Barcelona

dilluns
10
18:30h
Desembre 2018

No tot el que tremola és Parkinson

Tot i que la tremolor és la manifestació clínica més coneguda de la malaltia de Parkinson, molts dels pacients afectats no presenten aquest símptoma. Alhora d’altres afeccions degeneratives, o bé benignes també poden presentar aquesta alteració motora. És possible, doncs, diagnosticar de forma acurada a les persones malaltes? En aquesta xerrada descobrirem algunes de les tècniques que des del laboratori ens poden ajudar a afrontar aquest repte.

divendres
20
00:00h
Juliol 2018

Robots. Els humans i les màquines


L'exposició 'Robots. Els humans i les màquines' que es podrà visitar fins el 13 de gener del 2019 al CosmoCaixa explica una història que va començar fa molt de temps. Des que els nostres avantpassats van fabricar les primeres eines lítiques, els humans hem anat desenvolupat màquines de tota mena que ens han permès dur a terme tasques abans impensables. I des de fa temps, una idea ens ronda: crear un ésser humà artificial, un somni que sempre ha captivat la nostra imaginació.
 

Avui, les màquines ens envolten i fins i tot són dins nostre. Ens arribarem a fusionar mai amb elles? Serem cíborgs en el futur? Compartirem el món amb robots que s'assemblin a nosaltres en el més mínim detall? Més que predir què passarà exactament, l'exposició 'Robots. Els humans i les màquines' reflexiona sobre una emocionant relació que no sabem fins on arribarà.

divendres
16
10:00h
Març 2018

Expo «La bellesa de l'univers» (CosmoCaixa)


La contemplació del cel nocturn, ja sigui a ull nu o amb l'ajut de telescopis, és una de les experiències més intenses i gratificants que podem dur a terme. La bellesa dels astres fascina a grans i a petits per igual, i es una font inesgotable d'inspiració. Sota el títol genèric de «La Bellesa de l'Univers», CosmoCaixa Barcelona presenta dues visions singulars del Cosmos: ‘Anys Llum’ i ‘Altres Mons’. L'exposició es podrà visitar del 16 de març fins el proper 10 de juny.

dimecres
28
10:00h
Febrer 2018

Expo «Nasevo, ciència i essències» (MCNB)


Aquesta exposició mostra el procés científic i creatiu d’un artista multisensorial que uneix el color i l’olor a través de l’objecte NAS
. De la mateixa manera que el perfumista treballa amb una paleta d’essències, l’artista combina una paleta de colors. Per a NASEVO, les dues paletes són la mateixa. L'exposició, produida pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona es podrà visitar del 28 de febrer al 2 de setembre de 2018.

dimecres
18
00:00h
Octubre 2017

Interacció17 «Ciència i cultura: restablim la connexió»

La biennal Interacció és un esdeveniment de referència en matèria de polítiques i gestió cultural que la Diputació de Barcelona organitza regularment des de l’any 1984. L’edició d’enguany, que tindrà lloc a la Casa de la Caritat entre els dies 18 i 20 d’octubre, està dedicada a explorar les relacions entre ciència i cultura, fet que inicia una nova línia de treball de la Diputació de Barcelona.

dimarts
28
18:30h
Novembre 2017

Debats ICREA-CCCB 2017. Planeta 2050. Model econòmic i migracions globals


Els professors d'investigació ICREA Pau Baizán (UPF) i Giorgos Kallis (ICTA-UAB) conversaran sobre els límits del model econòmic actual i els riscos que l’absència de mesures sobre el clima dispari la crisi migratòria

dimarts
14
18:30h
Novembre 2017

Debats ICREA-CCCB 2017. Planeta 2050. Nou clima, noves malalties? Conversa amb Frederic Bartumeus i Xavier Rodó


Els professors d'investigació ICREA Frederic Bartumeus (CEAB-CSIC) i Xavier Rodó (ISGlobal) conversaran sobre el rol del canvi climàtic en l’emergència i l’expansió de malalties infeccioses

dimarts
07
18:30h
Novembre 2017

Debats ICREA-CCCB 2017. Planeta 2050. Rehabitar la Terra. Conversa amb Ricard Solé i Patrizia Ziveri


Els professors d'investigació ICREA Ricard Solé (UPF) i Patrizia Ziveri (ICTA-UAB) conversaran sobre les solucions que proposa la ciència per preservar els ecosistemes amenaçats pel canvi climàtic.

dimarts
21
18:30h
Novembre 2017

Debats ICREA-CCCB 2017. Planeta 2050. El conflicte social i cultural


Les professores d'investigació ICREA Paula Casal (UPF) i Victòria Reyes (ICTA-UAB) conversaran sobre la capacitat d’adaptació de les diferents societats al canvi climàtic i les desigualtats socioeconòmiques que se’n deriven