Centenari del naixement del físic Richard P. Feynman


Aquest any se celebra el centenari del naixement de Richard P. Feynman, condiderat com un dels físics més importants de la història i qualificat com a geni intuïtiu, professor inspirador, artista lliure i narrador captivador. I us volem recomanar que, si encara no ho heu fet, visiteu el web que aglutina informació sobre el científic i un ampli ventall d'activitats pensades per a tots els públics i que, agrupades sota l’eslògan ‘Feynman Total’, volen acostar la ciència i la tecnologia a la societat a través de la captivadora figura de Richard P. Feynman.

Durant tot l’any 2018 s’estan celebrant una gran varietat d’activitats per abordar les facetes més interessants del científic nord-americà: la seva física, les seves passions, els seus llibres, la seva manera d’entendre la ciència, les seves aventures més exòtiques i la figura d’altres grans genis de la ciència amb qui va coincidir. Així com per debatre sobre l’impacte de la seva figura més enllà de la ciència, per explorar fins on han arribat les seves prediccions visionàries i per difondre la seva particular manera d’entendre el món.
 

Les activitats, coordinades per EspaiNANO, el grup de comunicació i divulgació especialitzat en nanociència i nanotecnologia de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), i compten amb la col·laboració de diverses entitats i personalitats d’especialitzacions diferents com la cultura, la investigació i la ciutadania.
 

‘Feynman Total inclou les múltiples activitats que es realitzaran en paral·lel al llarg de tot el territori català i en diferents formats: Cicles de xerrades, tallers, presentacions, exposicions, jornades temàtiques, concursos, cicles de lectura, seminaris, festivals o pícnics científics.
 

L’acte central del centenari serà el mateix dia del seu aniversari, el dia 11 de maig de 2018, amb una conferència del Prof. David Kaiser, físic i historiador de la ciència del MIT (EUA), que vindrà uns dies a Barcelona per celebrar l’Any Feynman. La conferència tindrà lloc a l’Edifici Històric de la UB, coincidint també amb els actes de la Festa de la Ciència d’aquesta universitat.
 

Podeu consultar molta més informació sobre la vida i producció científica de Richard P. Feynman, tota l’agenda d’activitats de l’Any Feynman i les cròniques d’alguns dels actes ja celebrats al web Feynman Total.



Font: Feynman Total