Caretta a la Vista!

Vídeo divulgatiu del projecte Caretta a la Vista! divulgar com qualsevol persona ha d'actuar davant la presència de tortugues marines a les costes de la Península Ibèrica.

El Projecte

La tortuga babaua (Caretta caretta) es una espècie amenaçada, catalogada a nivell mundial com a Vulnerable per la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (IUCN, 2015), i que al Mediterrani normalment fa la posta a les costes orientals (Xipre, Grècia, Turquia, etc.). No obstant això, en els últims anys s’han detectat postes o intents de postes al Mediterrani occidental, especialment a les costes andaluses, valencianes, balears i catalanes.

El projecte Caretta a la Vista! pretén ser un projecte de divulgació de l’espècie en què els ciutadans tinguin totes les eines per detectar i reconèixer un eventual rastre o niu de tortuga marina a les nostres platges, i poder actuar adequadament davant un possible albirament de tortuga babaua.

Qualsevol ciutadà pot formar part de la conservació de les tortugues marines!

Un projecte de divulgació científica finançat per la Fundación Española Para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministerio de Economía y Competitividad, i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Asociación Herpetológica Española (AHE).

Vídeo divulgatiu del projecte Caretta a la Vista! divulgar com qualsevol persona ha d'actuar davant la presència de tortugues
Caretta a la Vista Spot: how to proceed in case you find a sea turtle on the beaches of the Iberian Peninsula