Premis

Premis IND+I Science als millors assajos de recerca en indústria, innovació i l’agenda de les ciutats sostenibles


Els Premis, dotats amb 1.500€ cadascun, són iniciativa de l’IND+I Science, la trobada anual de referència d’innovació i indústria a Viladecans, i de l’Institute for Innovation and Public Purpose (IIPP) de la University College London, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

La plataforma IND+I Science va néixer per activar la generació i la divulgació ordenada de coneixement científic en l’àmbit de la innovació, la indústria i l’agenda de les ciutats sostenibles en coordinació amb les universitats catalanes i, per l’altra banda, fer-lo útil per a les persones responsables de les polítiques públiques en aquests àmbits. Aquests premis són la primera iniciativa de l’IND+I Science.

Illustraciencia selecciona i premia les millors il·lustracions científiques

Illustraciencia té per finalitat divulgar la importància de la il·lustració científica i impulsar-la en totes les seves modalitats. Per assolir aquest objectiu recolza i premia als il·lustradors científics a través de la convocatòria del Premi Internacional d’Il·lustració Científica.  I es realitza una exposició col·lectiva i un catàleg amb les 40 obres seleccionades de cada edició.

Lluís Torner, director de Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), rep el Premi Nacional de Recerca 2016

Els Premis Nacionals de Recerca, organitzats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Govern de Catalunya, fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. En la seva 27a edició, el Premi Nacional de Recerca 2016 ha estat atorgat a Lluís Torner, director de l’ICFO, per la per la seva 'investigació pionera en fotònica', reconeguda mundialment, i per 'una sòlida trajectòria com a líder d'equips i gestor d'investigació d'excel·lència'.