Lluís Torner, director de Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), rep el Premi Nacional de Recerca 2016

Els Premis Nacionals de Recerca, organitzats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Govern de Catalunya, fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. En la seva 27a edició, el Premi Nacional de Recerca 2016 ha estat atorgat a Lluís Torner, director de l’ICFO, per la per la seva 'investigació pionera en fotònica', reconeguda mundialment, i per 'una sòlida trajectòria com a líder d'equips i gestor d'investigació d'excel·lència'.

Torner és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya. Va concebre i desenvolupar l'ICFO que dirigeix des de la seva creació, l'any 2002. L’ICFO centra la seva activitat en la recerca i la formació dins les diferents branques de les ciències i tecnologies òptiques.
 

Podeu recuperar el programa Singulars (TVC) titulat ‘Lluís Torner: recerca de frontera'.


L'acte de lliurament de la 27a edició dels Premis Nacionals de Recerca, corresponents al 2016, es va celebrar el passat 21 de març de 2017 al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). La resta de guardonats han estat els següents:
 

  • Samuel Sánchez, professor d’investigació ICREA a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), Premi Nacional de Recerca al Talent Jove;

  • Programa ‘Dinàmiks, de Televisió de Catalunya, Premi Nacional de Comunicació Científica;

  • Fundació Bancària ‘la Caixa’, Premi Nacional de Mecenatge Científic;

  • Centre Tecnològic de l’Aigua (Cetaqua), Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I.Font: FCRi