Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (CAPCIT)
El CAPCIT és un òrgan mixt, amb presència de diputats i de membres en representació d'entitats relacionades amb la ciència i la tecnologia (entre altres, l'Institut d'Estudis Catalans, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, l'Associació Catalana d'Entitats de Recerca, les universitats catalanes i el Consell Català de la Comunicació Científica).
Aquest òrgan, creat el 2008 i pioner a l'estat, informa i assessora la cambra en aquesta matèria de ciència i tecnologia i l'integren experts i parlamentaris.
El CAPCIT té les funcions, entre altres, de contribuir a millorar el coneixement científic i tècnic del Parlament, cooperar i col·laborar amb les principals institucions científiques i tècniques i promoure la coresponsabilització en les polítiques públiques en matèria de ciència i tecnologia. Com a principi d’actuació, el CAPCIT ha de fomentar la diversitat d’opinions i alternatives científiques i tècniques amb la voluntat d’oferir un assessorament neutral, objectiu i independent.
Des dels seus inicis, el CAPCIT és membre de la Xarxa d’Avaluació Científica i Tecnològica dels Parlaments d’Europa (European Parliamentary Technology Assessment, EPTA), que és l’aliança de tots els ens, organismes i institucions d’Europa que tenen la finalitat d’assessorar els parlaments en l’àmbit tecnològic i científic.
Font: CAPCIT (Parlament.cat)