Adéu EduardReprenem el curs encara colpits i commoguts per la pèrdua sobtada i prematura del nostre company Eduard Miralles, pilar fonamental del CERC i referent en el desenvolupament de les polítiques culturals a Catalunya, a Espanya i a Llatinoamèrica. L’Eduard va ser també l’encarregat d’obrir camí des de la Gerència de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona en aquest territori compartit entre ciència i cultura amb el propòsit que acabi esdevenint un àmbit d'actuació en matèria de cultura tant pertinent com ho és a hores d'ara la difusió artística o el patrimoni. L’Eduard va ser el coordinador de la passada edició d’Interacció17 «Ciència i cultura: restablim la connexió» i responsable de la plataforma «BCN Science Corner».


Molts amics i companys de l’Eduard han fet referència aquests dies a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials al seu paper clau dins el món de la gestió cultural i a la seva vàlua humana. Molts i moltes han destacat la seva vocació pública, la seva capacitat per teixir ponts entre persones i disciplines, la seva profunda mirada analítica, la seva ironia fina i la seva bonhomia. Des de «BCN Science Corner» corroborem totes i cadascuna d’aquestes virtuts i li agraïm la confiança que sempre ens ha demostrat i el seu suport constant. Hem compartit amb ell hores de feina, ens ha fet partícips del seu bagatge immens i hem tingut el privilegi de gaudir de la seva conversa sàvia i lúcida. Ara ens toca a nosaltres continuar el camí que ell va traçar i, sobretot, recopilar i mantenir viu el seu valuós llegat. Del 9 a l’11 d’octubre, el CERC celebrarà Interacció18 on se li brindarà un acte d’homenatge.


«Eduard Miralles (1961-2018). Pioner en política cultural»,
Jordi Font, La Vanguardia, 31 d'agost de 2018

«Mor Eduard Miralles, un savi de la gestió cultural»
Xavier Fina, Ara, 31 d’agost de 2018

«Ha mort Eduard Miralles, arquitecte de la relació entre la gestió cultural i les polítiques publiques»
Vilaweb, Tornaveu, 31 d’agost de 2018