Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)

Entrevista a Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)


Un gran científic a la meitat de la seva carrera


 

Lluís Torner és llicenciat en física, doctor i catedràtic de la UPC. Va concebre i desenvolupar l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), que dirigeix des de la seva creació, l’any 2002. Premi Nacional de Recerca 2016 que atorguen la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).

L’ICFO es centra en la fotònica, la Generalitat destaca que sota la direcció de Torner l’ICFO s’ha convertit en un centre de referencia global.

Lluís Torner, director de Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), rep el Premi Nacional de Recerca 2016

Els Premis Nacionals de Recerca, organitzats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Govern de Catalunya, fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. En la seva 27a edició, el Premi Nacional de Recerca 2016 ha estat atorgat a Lluís Torner, director de l’ICFO, per la per la seva 'investigació pionera en fotònica', reconeguda mundialment, i per 'una sòlida trajectòria com a líder d'equips i gestor d'investigació d'excel·lència'.

L'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), la ciència de la llum

L'ICFO és una institució jove que té com a objectiu fer avançar els límits del coneixement de la fotònica, la ciència i la tecnologia de la llum. Els seus programes de recerca s'emmarquen en línies de frontera de primer nivell mundial i tenen l'objectiu d'encarar els importants desafiaments als què s'enfronta la societat en general. Es centra en problemes, actuals i de futur, en salut, energia, informació, seguretat, protecció i cura del medi ambient.