ENoLL, la xarxa europea de Living Labs

L'European Network of Living Labs (ENoLL) és una federació internacional de Living Labs de referència a Europa i arreu del món. Fundada el novembre de 2006 sota els auspicis de la Presidència finlandesa europea, la xarxa compta actualment amb 170 membres actius. 

Actualment són membres efectius i de ple dret de l'ENoLL la Fundació i2Cat i Barcelona Lab. També formen part de la xarxa Citilab (Cornellà), Parc Audiovisual de Catalunya (Terrassa), Neàpolis. VilanoLab (Vilanova i la Geltrú), 22@Living Lab (Barcelona) i Healthcare Living Lab Catalonia.

L'ENoLL defineix els Living Labs com a ecosistemes d'innovació oberta centrats en l'usuari i basats en un enfocament sistèmic de co-creació que integra processos de recerca i innovació en comunitats i entorns reals. A la pràctica, els Living Labs situa al ciutadà en el centre dels processos i intenten adaptar i millorar les oportunitats que ofereixen els nous conceptes i les noves tecnologies a les necessitats i aspiracions específiques dels contextos locals.
Els Living Labs treballen des àmbits molt diferents com ara l'energia, els mitjans de comunicació, la mobilitat, la salut, etc.

Directament, així com a través dels seus membres actius, l'ENoLL proporciona entorns, instal·lacions i facilitats per a la creació, la investigació i l'experimentació. L'ENoLL actua com a plataforma per a l'aprenentatge, el suport i l'intercanvi de bones pràctiques i té la seva seu a Brussel·les.

Font: ENoLL


 

1
Etiquetes:
Living Labs