Presentació de Hub b30, una nova plataforma per impulsar la innovació


El passat 12 d’abril es va presentar al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) la plataforma Hubb30. Una iniciativa de la UAB, Eurecat i l’Associació Àmbit B30 que té per objectiu posar a l’abast de la societat les capacitats tecnològiques i el coneixement científic de l’Esfera UAB i Eurecat per resoldre les necessitats i reptes d’innovació d’empreses i institucions. L’objectiu és oferir respostes innovadores, basades en la interacció i col·laboració entre experts, en un entorn de co-ideació i co-creació, multidisciplinari i multisectorial, per tal de millorar la competitivitat del territori B30.


Segons Javier Lafuente, vicerector d'Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB i director del Parc de Recerca UAB, a l’acte de presentació del Hubb30, «la Universitat té el compromís de transferir el coneixement que genera i, per tant, és necessari un diàleg amb la societat a través de la creació d’estructures de cooperació́ amb el teixit empresarial, social i institucions públiques» i el «Hub b30 esdevé un projecte de cohesió de les entitats del territori per tal d'incrementar la competitivitat de les empreses».


Així mateix, Josep Monràs, president de l'Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, va remarcar en el mateix acte que «aquest projecte és fruit del treball conjunt i del compromís d'institucions i organitzacions presents a la zona de la B30 per situar aquest territori com al referent al sud d'Europa en l'àmbit de la manufactura avançada, fomentant la creació d'eines que ajudin a impulsar i facilitar la generació d'activitat econòmica i d'ocupació i, en definitiva, millorin la vida de les persones».
 

Aquesta iniciativa permetrà a les empreses accedir a equipaments i infraestructures d’alt nivell i treballar amb personal investigador d'alt nivell científic i a l'avantguarda del coneixement. Es desenvoluparan projectes a mida, dissenyats per cobrir necessitats específiques de cada empresa o institució. A través de formació, assessorament, recerca col·laborativa o accés a talent, el Hubb30 pretén ajudar a les empreses i entitats a ser més innovadores i competitives.


Font: UAB