Cicle de conferències «Robots. Els humans i les màquines. Diàlegs de robòtica i ètica»


El proper mes d’octubre començarà a CosmoCaixa el cicle de conferències «Robots. Els humans i les màquines. Diàlegs de robòtica i ètica» al voltant de l’exposició «Robots. Els humans i les màquines”» on es buscaran respostes a preguntes com, Què significa ser humà? Els robots són l’antítesi dels humans? L’ètica és la clau per entendre i permetre la relació humà-robot? a través de 6 diàlegs directes entre especialistes en robòtica, intel·ligència artificial, ètica i filosofia. 


Dimecres 3 d’octubre, a les 19h. Robots, humans i llocs de treball.  A càrrec de Ken Goldberg, artista, inventor i professor de la UC Berkeley; i Albert Florensa, professor de la Càtedra d’Ètica de l’IQS. Moderat per Juan Andrade, director de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC).


Dimecres 10 d’octubre, a les 19 h. Robots que prescriuen i curen? Màquines que cuiden? A càrrec de Lydia Feito, professora de bioètica a la UCM; i José del R. Millán, director del Brain-Machine Interface Lab. Moderat per Toni Pou, periodista, escriptor científic i divulgador.


Dimecres 17 d’octubre, a les 19 h. Robòtica, autonomia i presa de decisions A càrrec de Maite López Sánchez, investigadora de l’Institut d’Investigació d’Intel·ligència Artificial, i Diego Gracia, metge, escriptor i filòsof espanyol. Moderat per Toni Pou, periodista, escriptor científic i divulgador.


Dimecres 24 d’octubre, a les 19 h. Intel·ligència humana vs intel·ligència artificial A càrrec d’Itziar de Lecuona, membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i de l’Observatori de Bioètica i Dret; i Ramón López de Mántaras, director de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (CSIC). Moderat per Juan Andrade, director a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC).


Dimarts 13 de novembre, a les 19 h. Influència dels robots a la nostra vida i en les relaciones afectives A càrrec de Marcel Cano, professor d’Ètica (UB) i Bioètica (UVIC); i Carme Torras, cap del grup de Percepció i Manipulació a l’institut de Robòtica Industrial (CSIC-UPC). Moderat per Francesc Torralba, filòsof, teòleg i escriptor.


Dimarts 27 de novembre, a les 19 h. Transhumanisme, ètica i la igualtat de les persones A càrrec de Jordi Pigem, filòsof, escriptor i assagista i ponent per confirmar. Moderat per Francesc Torralba, filòsof, teòleg i escriptor. 


Més informació aquí.


Font: CosmoCaixa