Vídeos de les primeres jornades Ciencia en el Parlamento


Ja podeu visionar totes les jornades de Ciencia en el Parlamento (CeeP) celebrades el passat 6 de novembre en el Congrés dels Diputats. La iniciativa, que reivindica la incorporació de l'evidència científica en la presa de decisions polítiques, tal i com ja passa a d'altres països com el Regne Unit, va aconseguir el compromís de la presidenta del Congrés Ana Pastor de crear una oficina d'assessoria científica abans del final de la legislatura. Durant la jornada, els tècnics voluntaris de CeeP van compartir amb els diputats les evidències recollides durant tres mesos en una primera prova pilot.


Podreu recuperar els vídeos de les jornades clicant aquí.

El passat més de juliol els promotors de la iniciativa van seleccionar 24 investigadors entre més de 200 candidats que optaven a esdevenir tècnics voluntaris en matèria d'assessorament científic.


La jornada es va articular al voltant de quatre col·loquis sobre qüestions que impacten en el debat social i polític: la intel·ligència artificial i les dades massives, l'envelliment, la conciliació familiar i el canvi climàtic i el futur energètic.


A cada sessió els tècnics d'assessorament científic van presentar les evidències científiques recollides durant els últims tres mesos. Per garantir la independència, cap dels tècnics (investigadors de professió) estava relacionat amb el que tema que defensava.


Trobareu tota la informació sobre la iniciativa CeeP aquí.