Crònica del B-Debate «Ciència oberta: un camí per fer-la real»


I ja es troba també disponible la síntesi de l'interessant debat al voltant del concepte de ciència oberta que sota el títol «Open science: from values ​​to practice. Building a roadmap for Transformative change» es va celebrar els passats 4 i 5 d'octubre al CosmoCaixa de Barcelona i que va reunir a experts internacionals en la matèria convocats per B-Debate.


En el debat s'hi van tractar alguns dels problemes que envolten a las pràctiques científiques actuals com són la necessitat de pagar per accedir a la major part de les publicacions, el problema de la reproductibilitat, un sistema d'avaluació insuficient basat en mètriques bibliogràfiques o l'escassíssima influència de la ciutadania en la presa de  decisions, entre d'altres. I es va intentar definir solucions i traçar un camí que acceleri l'avanç de la ciència oberta.


Aquest debat va ser organitzat conjuntament amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa) i l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).


Podeu llegir la síntesi del debat aquí.


Font: B-Debate