PerCientEx, excel·lència i innovació en periodisme científic

El projecte PerCientEx ha recopilat en una base de dades articles de periodisme científic que destaquen per la seva innovació, per la seva tasca d’investigació, per l’ús de noves narratives o periodisme de dades en temes de ciència, tecnologia, salut o medi ambient, publicats en una selecció de mitjans digitals en castellà, català, gallec o euskera. L’objectiu ha estat identificar i difondre bones pràctiques de periodisme científic excel·lent i exemplificar-les a través dels articles seleccionats per la seva alta qualitat o innovació.

PerCientEx ha seleccionat un total de 33 articles publicats el 2016 en 14 mitjans de comunicació. La selecció l'han feta 40 lectors voluntaris que durant tres mesos han seguit les seccions de ciència, tecnologia i medi ambient de diferents mitjans de premsa digital. L’objectiu ha estat detectar els articles de més qualitat pel que fa a  continguts, metodologia i format.


Podeu llegir els articles seleccionats a la base de dades PerCientEx.


El passat 26 de novembre de 2016 es van presentar a CosmoCaixa Barcelona els primers resultats del projecte d’investigació ‘Excelencia e inovación en el periodismo científico en España (PerCientEx)’. La jornada va comptar, entre d’altres, amb la participació de Michele Catanzaro, doctor en física i periodista científic codirector del Projecte Percientex i amb els autors de quatre articles seleccionats:
 


Podeu consultar els vídeos de la jornada aquí.


El projecte de recerca Percientex és una iniciativa impulsada per l’ACCC en col·laboració amb l'Obra Social "la Caixa" i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).
 

Font: Proyecto PerCientEx