Son, resistència antimicrobiana i ‘open science’, entre els temes que centraran B·Debate 2018
Els debats que configuren el programa d’activitats de B·Debate són trobades internacionals d’alt nivell científic entre una selecció d’experts de prestigi internacional i científics que desenvolupen la seva activitat a Barcelona i Catalunya, i moderats per líders científics. Es tracta d'una iniciativa que concep el debat com un potent i eficaç mètode de generació de coneixement. La importància de la son per a la salut, els avenços en la recerca contra la resistència antimicrobiana o l’ open science són alguns dels temes que configuren el programa 2018 de B·Debate.
El programa de B·Debate per a l’any 2018 inclou activitats organitzades en col·laboració amb destacades entitats i centres de recerca del país com el Barcelona Supercomputing Center (BSC), el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), el Parc Científic de Barcelona (PCB), el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG).
El programa ha estat configurat a partir de les propostes presentades a la convocatòria B·Debate 2018, que enguany ha rebut un total de 28 candidatures d’activitats. El Comitè Científic de B·Debate, format per experts i científics rellevants de diversos àmbits de la ciència a Catalunya, ha estat l’encarregat de seleccionar les propostes que finalment integraran el programa.
Avanç de programa d’activitats de B·Debate 2018
Programa d’activitats de B·Debate 2017
B·Debate (International Center for Scientific Debate Barcelona) és una iniciativa conjunta de Biocat i l’Obra Social “la Caixa” que es va posar en marxa l’any 2009. Des de llavors, B·Debate ha organitzat més de 70 activitats en col·laboració amb 200 centres de recerca, als quals han participat més de 1.700 ponents de reconeixement internacional com Valentí Fuster o Jane Goodall, entre molts altres, i més de 12.000 assistents. El 2016 hi van participar 1.800 assistents i 200 ponents.
El programa anual d’activitats de B·Debate s'elabora a través d'una convocatòria pública on concorren els millors centres de recerca i investigadors del país, i combina debats tancats per a grups reduïts d’especialistes, simposis oberts a la comunitat científica catalana, i conferències i xerrades adreçades al gran públic. L’objectiu de B·Debate és situar Barcelona i Catalunya com un referent científic internacional i, alhora, impulsar el coneixement i la participació social en els grans debats ètics i intel·lectuals entorn a la ciència.
Al web de B·Debate es publiquen els nombrosos materials que genera cada activitat (sinopsis, vídeos, entrevistes, notícies, etc.) i aspira a convertir-se en un arxiu de referència de la ciència de frontera que es fa a Catalunya i les seves connexions amb la comunitat científica internacional.
El coneixement i els resultats obtinguts de la celebració dels debats es difon a la comunitat científica i la societat en general a través dels diferents canals i instruments de divulgació de B·Debate.