El BIST entre les 100 millors institucions científiques del món

El Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) ocupa el lloc 24 en el rànquing de les millors institucions científiques d'Europa i el 95 del rànquing mundial, segons el Nature Index 2016, elaborat pel grup editorial de la revista Nature.

El BIST agrupa sis dels centres d'investigació més importants de Catalunya: l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB), el Català d’Investigació Química (ICIQ), el de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), el de Física d’Altes Energies (IFAE) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG).

Cada centre manté la seva seu i la seva pròpia personalitat jurídica, però junts guanyen visibilitat i prestigi internacional i col·laboren en projectes d'investigació multidisciplinària. La institució compta amb 1.401 científics i 159 grups d’investigació. Dirigit per Miquel A. Pericàs, el BIST té des del mes d’abril de 2017 la seva seu oficial a l'edifici de l'Escola Industrial del carrer Urgell gràcies a un acord de col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

A escala global lideren el Nature Index 2016 a escala global la Chinese Academy of Sciences que destaca per la seva alta productivitat, la Harvard University, reconeguda per la seva excel·lència, i la Max Planck Society d’Alemanya que combina totes dues qualitats.

Font: BIST