Informe Anual del projecte Mosquito Alert


Ja es troba disponible l’informe amb els resultats de totes les activitats que ha desenvolupat aquest projecte de ciència ciutadana durant el 2017. Mosquito Alert és un observatori de ciència ciutadana per seguir i controlar el mosquit tigre (Aedes albopictusi el mosquit de la febre groga (Aedes aegypti). Aquestes espècies de mosquit són invasores i vectores de malalties globals com el Dengue, la Chikungunya o el Zika. L’informe inclou dades sobre participació ciutadana, activitat científica, validació experta, mapes i dades sobre educació internacionalització. Mosquito Alert demostra que la ciència ciutadana és útil i fiable per estudiar els mosquits transmissors de malalties.


Mitjançant l’app Mosquito Alert, la ciutadania recull i comparteix observacions d’aquests mosquits i dels seus llocs de cria. Aquestes dades complementen el treball científic i permeten estudiar la distribució d’aquestes espècies de mosquit. A més, els gestors utilitzen la plataforma com una nova font d’informació per implementar les seves mesures de control. Finalment, els propis participants aprenen recomanacions per controlar la presència d’aquests mosquits a les seves llars.


Un estudi liderat per l’equip de Mosquito Alert publicat a la revista Nature Communications (Palmer et al. 2017) posa de manifest que la participació ciutadana ha permès explorar molts més territoris en comparació amb els mètodes tradicionals de mostreig de camp, reduint fins a vuit vegades la despesa econòmica. L’estudi s’ha elaborat amb totes les Mosquito Alert demostra que la ciència ciutadana és útil i fiable per estudiar els mosquits transmissors de malalties dades aportades per la ciutadania amb l’app Mosquito Alert durant el 2014 i el 2015.


PDF Informe anual Mosquito Alert 2017


Font: mosquitoalert.com