Llistat de temes d’interès científic per al parlament del Regne Unit


La setmana passada us presentàvem la convocatòria pública oberta que ha engegat la iniciativa ciutadana 'Ciencia en el Parlamento' per identificar els temes que haurien de debatre polítics i científics. Una convocatòria que restarà oberta fins el proper 1 d'abril. Podeu recuperar el post aquí. Si teniu intenció de participar en aquesta consulta, podeu consultar la llista de temes d'interès per al 2018 que ha elaborat l'Oficina Parlamentària d'Assessorament Científic del Regne Unit


The Parliamentary Office of Science and Technology (POST) genera informes independents, equilibrats i accessibles sobre qüestions de política pública relacionades amb la ciència i la tecnologia.


La llista, elaborada a partir de recerques i consultes a persones i organismes de dins i fora del Parlament, inclou un llistat de temes de possible interès parlamentari agrupades sota nou categories diferents. A continuació, enumerem alguns dels temes que l’oficina parlamentària POST ha proposat:  
 

 • Agricultura, Pesca, Alimentació i Boscos

  Ex: Expansió global dels cultius genèticament modificats; Innovació per augmentar la seguretat i reduir els residus en els sistemes alimentaris; Gestió dels riscos en matèria de bioseguretat; Com afecta el canvi climàtic a la producció agrícola i a la sostenibilitat dels nostres sistemes alimentaris; etc.
   

 • Delinqüència

  Ex: L’ús de la tecnologia en el crim, prevenció i control; La desigualtat i el seu impacte en el crim; etc.
   

 • Defensa

  Ex: Potencial creixent de la guerra cibernètica; Material terrorista i antiterrorista a les xarxes; etc.
   

 • Educació

  Ex: Ús de tecnologies digitals per millorar la docència, la recerca i l'ús de l’evidència; El futur del mercat laboral; Salut mental a les escoles; Publicacions en accés obert; Accés global a l’educació i a la capacitació; etc.
   

 • Energia

  Ex: Sistemes d’energia flexibles; Demanda energètica futura; Diplomàcia internacional per a l’energia i el canvi climàtic; Refrigeració amb baix contingut de carboni als edificis; etc.
   

 • Medi ambient

  Ex: Evidència dels efectes de la contaminació sobre la salut humana i el medi ambient; Rendibilitat econòmica de l’ús eficient dels recursos; Aplicació de tecnologia innovadora per a beneficis mediambientals; etc.
   

 • Salut

  Ex: L'amenaça de resistència antimicrobiana; Malalties infeccioses emergents; Edició terapèutica del genoma humà; Obesitat; Envelliment de la població; Cura del final de al vida; L’ús de les dades de salut; etc.
   

 • TIC i robòtica

  Ex: Seguretat cibernètica; Tecnologia i confiança; Robòtica i sistemes autònoms; Internet de les coses; increment de la informàtica al núvol; Computació quàntica; Big Data; Dark web o internet obscura; etc.
   

 • Transports i infraestructures

  Ex: Beneficis socials de les ciutats intel·ligents o smart cities; Vehicles autònoms; etc.
   PDF Topics of Interest 2018Font: #CienciaenelParlamento