Engage2020 Action Catalogue


Aquest recurs és una eina de suport a la presa de decisions en línia per ajudar als investigadors, responsables polítics i actors de la societat civil que vulguin divulgar i desenvolupar projectes de recerca inclusiva que impliquin a la societat, a trobar la metodologia més adequada per a les necessitats específiques del seu projecte. El recurs ofereix a través d’una interfície força atractiva, intuïtiva i visual un catàleg amb 57 metodologies que contemplen la implicació i inclusió de la ciutadania i la societat civil en el desenvolupament dels projectes d’investigació.


Action Catalogue ofereix descripcions minucioses de cada metodologia, n’indica les fortaleses i les debilitats, especifica a quins desafiaments socials pot ajudar a fer front, enumera exemples de projectes que han emprat aquesta metodologia anteriorment i inclou manuals i guies per ampliar coneixements i informació. L’eina proporciona també un buscador que permet fer recerques per 32 criteris diferents amb la possibilitat de mesura la importància de cada criteri.


Els autors indiquen que l’Action Catalogue no s’ha de veure com una eina que proporcionarà una decisió definitiva sobre el mètode a empra, sinó un recurs per a suggerir les metodologies més adients per a cada projecte, situació o context. 


Podeu consultar també «Science, Society and Engagement. An e-anthology», un document multimèdia (amb vídeos, textos complementaris, opinions d’experts i exemples) que proporciona una bona introducció al concepte de compromís i inclusió en la recerca i la innovació.


Engage2020 és un projecte finançat per la Comissió Europea (DG Research) que vol explorar com es pot millorar la implacació i inclusió de la societat en els projectes de recerca i innovació. Els socis d’Engage 2020 són: Danish Board of Technology Foundation, Karlsruhe Institute of Technology (Germany), The Involve Foundation (United Kingdom), University of Groningen (Holland), Applied Research and Communications Fund (Bulgaria) i Dialogik, Non-profit institute for communication and cooperation research (Germany).


Font: Engage 2020