La ciència (també) és cultura


«Són ben pocs els qui han fet el cor fort i s’han atrevit a endinsar-se en aquest terreny pantanós i embromat que separa les dues disciplines. La Gerència de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona, però, s’hi va llançar de cap: fa unes setmanes va posar sobre la taula els vincles entre ciència i cultura amb les jornades d’Interacció. [...] vam poder escoltar a més de 50 veus expertes d’ambdues disciplines que, durant tres dies, van explorar territoris poc explorats però amb molt de potencial per descobrir, tal com ha volgut remarcar Eduard Miralles, el coordinador del cicle d’Interacció. » [...]

«Havent traçat un munt de ponts i passarel·les, Interacció no podia quedar-se en una expedició puntual i anecdòtica. Per aquest motiu, la Gerència de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona ha volgut donar continuïtat als debats, preguntes, dubtes i incerteses que van aflorar d’aquest primer encontre, en el qual es va evidenciar aquest buit, aquest gap entre les ciències i el món de la cultura.» [...]

«Per aquest motiu ha nascut Barcelona Science Corner, el racó de les ciències. Vol ser un corner, un racó i alhora un xamfrà. Un xamfrà, una cruïlla, una cantonada. Tal com remarca Miralles, les cruïlles són els espais de pas, d’encontres i de topades. La ciència i la cultura fan camí, cada una pel seu costat, en línia recta, sense desviar-se de la seva ruta.»


Fragments de l'article de Carla Mallol Güell publicat a Núvol el 2 de novembre de 2017. Podeu llegir l'article sencer aquí.

1
Etiquetes:
Ciència i cultura