La ciència ficció influeix en els avenços cientítics reals?


Per aprofundir en la influencia de la ciència ficció en els avenços científics reals, ens fem ressò d’un estudi publicat fa tot just un mes i que analitza com els investigadors que treballen en la interacció entre humans i ordinadors fan servir les obres de ciència ficció (novel·les, pel·lícules,...) en els seus projectes. Les conclusions de la investigació confirmen no només que la ciència ficció juga un paper important en aquest tipus d’investigacions, sinó que el seu impacte és cada vegada més gran.


Podeu llegir una ressenya de l’estudi en castellà publicada a la revista MIT Technology Review o bé llegir l’article en anglès publicat pels autors de l’estudi titulat Exploring the Referral and Usage of Science-Fiction in HCI Literature.


Els autors i autores de l’estudi són Philipp Jordan (University of Hawaii at Manoa, Honolulu, USA), Omar Mubin (SCEM, Western Sydney University, Sydney, Australia), Mohammad Obaid (Uppsala University, Uppsala, Sweden) i Paula Alexandra Silva (DigiMedia Research Center, University of Aveiro, Aveiro, Portugal).
 


Font: MIT Technology Review