Concurs de ficció climàtica d'inspiració fotònica i premi musical


Últims dies per participar a La Llum a les Ones del Canvi, el concurs de ciència ficció climàtica impulsat des de l’ICFO per a estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, i major de 18 anys. L’objectiu del concurs és celebrar la ciència ficció com a gènere on la ciència inspira i ofereix temes i arguments a la literatura, i la literatura socialitza i contextualitza, amb totes les seves eines, l’activitat científica. La data límit per a la presentació de relats que en un principi era el 23 d’abril, s’ha ampliat fins al 30 d’abril.


Els textos guanyadors es publicaran de forma impresa i digital a la revista Principia Magazine i serviran de base per a una cançó composta per un grup musical.

El concurs 'La Llum a les Ones del Canvi' forma part de les propostes educatives de l'exposició Després de la Fi del Món al CCCB.

El jurat està format per personal de l’ICFO i els científics i escriptors: Miquel Barceló, Xavier Duran, Sonia Fernández Vidal i Toni Pou.
 

Trobareu tota la informació i les bases del concurs aquí.


Com a novetat en aquesta edició, l’ICFO ofereix una eina per treballar a l'aula el material científic e integrar-lo dins el context. Es tracta d'una activitat basada en el Decide Game, un joc de decisió amb l'objectiu de resoldre una situació tot incentivant el pensament crític, el pensament creatiu i el pensament futurista.

També hi trobareu els textos guanyadors de les edicions anteriors i les cançons resultants, materials i recursos científics sobre fotònica climàtica.

El concurs forma part de les activitats divulgatives de l’ICFO per a involucrar estudiants, educadors i públic en general en el món de la fotònica.



Font: ICFO