Debat 'El futur no espera: hi arribarem a temps? L'ésser humà, la ciència i la tecnologia abans de la fi del món'


La urgència en canviar l'estil de vida, tema de debat del Racó de #repensar al voltant de l'exposició 'Després de la fi del món'. El prospectivista Jordi Serra va conduir un intens debat amb l'ambientalista Anna Pérez i el filòsof Jordi Pigem sobre les implicacions de l'acció humana sobre el planeta en un acte coorganitzat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB).


La sala Beta del CCCB va acollir el passat 7 de febrer el debat titulat 'El futur no espera: hi arribarem a temps? L'ésser humà, la ciència i la tecnologia abans de la fi del món' que va comptar amb la participació del filòsof de la Ciència i escriptor Jordi Pigem, de l'ambientòloga i coordinadora de campanyes a Climate Tracker, Anna Pérez i l'expert en prospectiva, Jordi Serra. El debat va girar al voltant de les reflexions que inspira l'exposició 'Després de la fi del món' del Centre de Cultura Contemporània i que es pot visitar fins el 29 d'abril. L'acte, coorganitzat pel PEMB i pel CCCB, va comptar amb la participació d'una vuitantena de persones que van poder fer una visita guiada a l'exposició i van debatre sobre el paper de la ciència i de la tecnologia i dels governs en dissenyar un futur sostenible pel planeta i les persones.
 

La conclusió: la necessitat de prendre consciència que cal un canvi immediat en l'estatus quo si es vol evitar un canvi d'era (el que a l'exposició s'anomena “la fi del món”) amb conseqüències traumàtiques per als éssers vius i el planeta.


Podeu recuperar la crònica escrita del debat aquí.

 

Font: PEMB